OTO ZEN - Az élményfotel

Kapcsolj ki. Frissülj fel. Éld át újra.

 

 

A ’zen’ szó elmélyülést, átszellemülést jelent, az OTO ZEN élményfotel segítségével pedig Ön is kiléphet egy időre a felgyorsult világból, és átélheti a tökéletes pihenés, ellazulás meditatív pillanatait. Ez a kompakt és elegáns stílusban megálmodott dizájnfotel a Távol-keleti gyógyításban alkalmazott masszázsterápiákat hozza el az Ön otthonába vagy munkahelyére, hogy a teljes kikapcsolódás élményét bármikor átélhesse, amikor csak szeretné.

Az OTO ZEN nyújtotta masszázsélmények közben felfrissül a test, harmóniába kerülnek a testben zajló energiaáramlások, és a lélek is megnyugszik: elcsendesül és leveti terheit. Az OTO ZEN élményfotelben megáll az idő, csak Ön van és a jelen pillanat, amelybe nagyon jó érzés belefeledkezni.

Szakítson időt magára: hunyja le a szemét, figyeljen befelé, élvezze a masszázst és töltődjön fel új energiákkal! Teste-lelke folyamatos megújulásával együtt a világ is egy sokkal szebb hely lehet.

Az OTO ZEN élményfotel számos meglepetést tartogat:

 • zéró gravitációs pihentető póz
 • változatos masszázsélmények: gyúrás, ütögetés-dögönyözés, simogatás, shiatsu
 • hintáztatás, ringatás
 • ellazulást segítő légpumpás masszázsterápia
 • 4 automata program és manuális beállítások
 • LED-kijelzős távirányítóval kombinálható masszázsmódok
 • csendes légpumpák, kivételesen halk üzemmód
 • 160 fokos szögben elfordítható ülés
 • könnyű mozgathatóság a kerekek révén
 • markáns, elegáns dizájn

Pihenés. Elmélyülés. Különleges masszázsmódok.

Mitől különleges az OTO ZEN élményfotel?

 • Zéró gravitációs pózban tart a pihentető élményekért

A zéró gravitációs póz az űrhajózásból ered, az asztronauták ebben a pozícióban helyezkednek el az űrhajóban kilövéskor, hogy a testüket érő stresszt (a Föld gravitációjának elhagyását) a lehető legbiztonságosabban átvészeljék. Ebben a pózban nem terheljük a gerincet és a derekat, a test készen áll a pihenés állapotára. Mivel súlypontunk fenéktájra kerül, a szívünknek sokkal könnyebb a vért az egész testben áramoltatni.

A zéró gravitáció:

 • megemeli a lábakat, így csökkenti a visszerek, vagy lábdaganatok kialakulásának esélyét;
 • segíti a lábakban a vér keringését,
 • csökkenti a testre, elsősorban a gerincre nehezedő nyomást,
 • enyhíti az izomfeszültséget, fájdalmat és fáradtságot
 • segít a tüdőkapacitás növelésében, ami lehetővé teszi a mélyebb és nyugodtabb légzést
 • az alátámasztások révén szinte súlytalannak érezheti magát

Masszázsmódok az Ön igénye szerint: gyúrás, ütögetés, Shiatsu, dögönyözés, simogatás. Ma melyiket szeretné?

Milyen legyen a mai masszázsélmény? Legyen dögönyöző, erőteljes és frissítő, mint egy svédmasszázs, hogy a rossz tartás miatt megfájdult nyak-, hát- és vállizmokból elűzze a stresszt? Vagy legyen inkább olyan finom és kényeztető, mint a tengeri szél simogatása? Esetleg kipróbálná a fotelben a Shiatsut? Ez a masszázs a kínai akupresszúra mintájára pontnyomásokkal ér el frissítő, lazító hatást, és segít harmonizálni a testünkben áramló energiákat.

Válasszon 4 automata program vagy a változatos manuális beállítások közül és kombinálja kedve szerint a légpumpák nyújtotta, ellazulást segítő masszázsélményekkel!

Hintáztatva ringat a maximális relaxációért

A változatos masszázsprogramokkal párhuzamosan próbálja ki a hintáztatva-ringatás funkciót is! A ritmikus és ismétlődő mozgásoknak, mint a hinta, felnőttkorban is számos jótékony hatása van: a hintáztatás mentálisan és lelkileg is frissít, boldogsághormont szabadít fel a testben, csökkenti a stresszt és erősíti az immunrendszert. A finom masszázs és hintáztatás együtt olyan intenzív, pihentető élményt nyújt, hogy testéből oldódik a stressz, fejéből elillannak a negatív gondolatok és nem is kell már gondolkodni: megérkezett a teljes relaxáció állapotába.

120 cm-es L-alakú masszázsvonal, amely a nyaktól kezdődően a vállat, gerincet, hátat, derekat, feneket és a combokat is eléri

Miért fontos ezeket a területeket rendszeresen átmasszírozni?

Mert az egész napos állás, ülés, helytelen testtartás nagyon igénybe veszi testünket: izmaink befeszülnek, a keringés lelassul, a véráramlást segítő izompumpák nem töltik be feladatukat.

 • A nyaki izmok görcsössé, csomóssá válnak, a csuklyásizom feszül és megrövidül, a deformáció pedig szédülést és fejfájást okozhat.
 • A gerinc stabilitásáért felelős mély hátizmok a napi több órás üléstől ellustulnak, meggyengülnek, a gerincoszlop rendellenes megterhelése miatt porckorongsérv alakulhat ki. A púpos hátért is ezek az izmok felelősek – az előre görnyedő testtartás ráadásul gátolja a rekeszizom működését és légzésromlást okozhat.
 • A derék és a csípő hajlító izmai hajlamosak a rövidülésre és az alsó hasizmok is elgyengülhetnek, így pedig nem képesek megtartani az előrebillenő medencét. Hasi túlsúly esetén a pocak tovább ront a helyzeten, a deformáció még intenzívebb.
 • Ülés közben a medencefenék izmain nagyon nagy a nyomás, ez pedig belső szerveinkre (méh, vastagbél, húgyhólyag) is kedvezőtlen hatást gyakorol: a vizeletcsepegés, az aranyér, a belső szervek süllyedése és keringésromlása, a végbél záróizmainak gyengesége mind-mind eredhet ebből.

Az OTO ZEN hosszú masszázsvonala épp ezeket a problémás testrészeket éri el. A fotelben található masszírozófejek a felső nyakizmoktól a hátsó combig veszik kezelésbe a tartásában meggyengült, elzsibbadt, fájó izmokat, és gondoskodnak róla, hogy azok a tartósan felfrissüljenek. A mozgáshiány okozta izomfeszültség a masszázzsal enyhíthető, az OTO ZEN hatása pedig nem csak az adott pillanatban kellemes és frissítő, hanem még órákkal később is érezhető.

6 szorító légpumpa dolgozik azon, hogy javuljon a keringés és ellazuljon a csípő, a fenék valamint az ágyéki szakasz

Sokszor csak a masszázs során derül ki, hogy mennyire problémás a csípő környéki és az ágyéki övezet. Ha a csípő a mozgásszegény életmódtól ellustul, nem dolgoztatjuk megfelelően, akkor feladatait a gerinc veszi át, és az hátfájdalomhoz vezet.

A sok üléstől meggyengült farizom megnyúlik és úgy is marad, ha nem használjuk, mozgatjuk eleget. Ezen területek vérellátása, mozgatása kiemelten fontos, ezért az OTO ZEN élményfotel több ponton is stimulálja őket. A masszírozófejek finoman megdolgozzák és átbizsergetik az ülőizmokat, az oldalsó légpumpák pedig három különböző erősségi fokozatban segítik a keringésjavulást. A csípőtájékon érezhető ismétlődő szorítás-elengedés megszünteti az izmokban egész nap összegyűlt feszültséget, oxigéndús vért és tápanyagot juttatva a helyére.

Kivételesen halk működés

Míg számos masszázsfotel meglehetősen zajos működés közben, az OTO ZEN élményfotel egészen halkan duruzsol, így akár dolgozhat is benne. Ebben a fotelben igazán élményekkel teli a munka, a kikapcsolódás vagy a közösségi oldalakon való böngészés! Az élményfotelben netezhet, játszhat, tévézhet vagy egyszerűen csak pihenhet – mindezt a legnagyobb kényelemben és csendben, intenzív masszázsélményekkel.

Markáns, elegáns dizájn

Az OTO ZEN mindennapi társ és tökéletesen illik modern életstílusához. Úgy alkották meg, hogy bármilyen stílusú helyiséghez illeszkedjen és ívelt, modern formájával eleganciát sugározzon. A trendi életforma nélkülözhetetlen alapeleme!

Ellenjavallatok:

 • Terhesség alatt és a szülést követő 6 héten belül
 • Rosszindulatú daganat esetén
 • Testbe épített elektromos orvosi műszer, pl. pacemaker viselésekor

 

TERMÉKJELLEMZŐK

Termék neve: OTO ZEN
Modell szám: ZN-01
Energiafogyasztás: 100 W
Hálózati bemenet: AC 220 - 240V, 50-60Hz
Ülés mérete: 700 mm (mag) x 390 mm (szél)
Méret: 1170mm (hossz) x 630mm (szél) x 890mm (mag)
Nettó tömeg: 37,5 kg
Bruttó tömeg: 44 kg

 

A www.mediwel.hu honlapon található valamennyi tartalom a Mediwel Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezi. A Mediwel Kft. előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül tilos a honlap egészének vagy egyes részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, struktúra, stb.) másolása, feldolgozása, illetve bármilyen más módon történő felhasználása. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után.

webshop

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből híreinkről és kedvezményeinkről!